Alice Schouten-Schot

Hallo Allemaal! Mijn naam is Alice Schouten-Schot en ik ben sinds 5 maanden werkzaam voor Fruits4Life als Creative Director. Ik ben 23 jaar, getrouwd en vol overgave tante van drie kinderen plus een hondje. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn, te ondernemen en om zorg te dragen voor andere mensen. Al deze dingen komen heel mooi samen in het werk dat ik doe bij Fruits4life.

Toen mijn vader mij vertelde over zijn nieuwe ideeën rondom deze stichting sprak mij dit meteen aan. Niet alleen het mogen meewerken aan een heel gaaf project en mooi initiatief vond ik leuk maar ook de toepassing op mijn eigen leven liet mij niet meer los. Ik herkende bij mezelf de struggle tussen het online en offline zijn. Al die tijd die wegglipt in het scrollen op mijn telefoon of het kijken van films en afleveringen op tv was voor mij niet onbekend. Ik had zelf dus het nodige uit te zoeken en wilde ook zeker op zoek naar die balans. Door dit project met beide handen aan te pakken kon ik mijn hart kwijt in het project maar ook mijn eigen bewustwording op gang brengen. Sinds ik bezig ben met Fruits4Life kijk ik ook daadwerkelijk minder op mijn telefoon, kies ik soms bewust voor even geen tv of heb ik meer en meer échte aandacht voor mijn nichtjes en neefje.

Al met al was het voor mij een helpend proces om alleen al bewuster te gaan kiezen voor wat vaker ‘offline’. Ik gun dit proces aan iedereen! Zie het als een detox voor je leven, een upgrade van je vrije tijd en een goede stap naar een bewust bestaan. Naast mijn functie als Creative Director schrijf ik ook met veel enthousiasme voor het maatschappelijk en verslavingsteam omdat ik uit ervaring weet welke invloed de media kan hebben op je zelfbeeld en je kijk op de realiteit. Ik voel een persoonlijke drive om mensen bewust te maken van die invloed op ons dagelijks leven, ons zelfbeeld, onze doelen en ons iede van een 'perfect plaatje'. Ik hoop dat mijn artikelen je kunnen inspireren en helpen. Heb je vragen over een van mijn artikelen of over Fruits4Life? Stel die dan gerust!

Blogs van deze auteur:

De macht van de smartphone

Gepubliceer op: 25-01-2019

Lees dit blog

Een nieuwe challenge

Gepubliceer op: 25-01-2019

Lees dit blog

Digitale poppenkast

Gepubliceer op: 23-01-2019

Lees dit blog

Alice Schouten-Schot

23 Jaar

Tholen