6 tips om minder tijd aan Instagram te besteden

Door: Emma Maljaars | 25-01-2019

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen. Ben jij veel te veel tijd kwijt aan Instagram? Dan heb ik hieronder 6 tips voor je om die tijd te verminderen.

  1. Bewust worden
Misschien denk je: breng ik te veel tijd door op Instagram? Nog nooit over nagedacht? Dan is dit eerste punt bedoeld voor jou! Ongemerkt stop je veel tijd in het bekijken van je Instagramfeed. Een handig hulpmiddel voor het bijhouden van die tijd is een app over je mobielgebruik (hierover volgt nog een artikel). Dus eerst bewust worden van het feit dat je Instagram te veel gebruikt! En als dit niet voor jou geldt, ben ik heel trots op je en mag je stoppen met lezen🙂.   
  1. Minder mensen volgen
Als je ontzettend veel mensen volgt, dan zul je vanzelf meer tijd aan Instagram besteden. Want het zou toch jammer zijn als je een post van iemand mist. Oplossing hiervoor? Ga minder mensen volgen! Volg alleen vrienden die je heel goed kent en mensen die je inspirerend vindt. Hierdoor heb je minder foto’s die je kunt bekijken en ben je minder tijd kwijt. Simpel toch?
  1.   Een vast ‘uploadschema’
Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld één keer in de drie weken een foto plaatst. Jij weet waar je aan toe bent en dan hoef je niet bij elke foto die je hebt gemaakt te bedenken of je die op Instagram wilt plaatsen of niet.
  1. Af en toe likes checken
Als je dan een foto hebt geplaatst, wacht je met smart op likes.  Is het echt nodig om elke vijf minuten te checken wie je foto heeft geliket? Ik denk dat je zelf het antwoord wel weet. Check het af en toe. Ik weet dat het makkelijker is gezegd dan gedaan, maar het is het proberen waard!
  1. Een week zonder Instagram
Ben je de informatie van Instagram even helemaal zat? Schakel de app een week uit. Dan kan je het beste de app ook echt van je telefoon verwijderen. Dit zorgt voor rust in je hoofd en je kunt op die manier ook echt niet op de app kijken. Na die week kan je de app weer downloaden et voilà, alsof er niets is gebeurd! Nou ja, ik hoop dat je er wel van hebt geleerd.
 
  1. Instagram definitief verwijderen
Als je na al deze tips nóg te veel tijd besteedt aan Instagram dan is er nog maar één oplossing: Instagram definitief verwijderen!
Besteed jij te veel tijd aan Instagram en hoe ga je ermee om?